buy dnp
Amit a vízművek nem mond el neked

 

Tel.: +36/70 565 37 67
e-mail: info[@]coventina.hu

Garancia

 

gari

Amit a vízművek nem mond el Neked


csotores2
Öntsünk tiszta vizet a pohárba!  

Jön a ballonos ivóvíz?

 
 … A befektetők szerint a váltás elkerülhetetlen: Budapesten az 5000 kilométeres csőhálózat 4/5-e olyan rossz állapotban van, hogy nem lehet majd benne tiszta vizet szállítani. Ennek teljes mértékben ellentmond az Index.hu internetes újság nemrég végzett tesztje, amelynek során a kapható legjobb minőségű ásványvizekkel azonos tisztasági és élvezeti értéket mutatott a fővárosi csapvíz.”

 (Helyi Téma, 2010. szeptember 29.)

 

 

 „Vízminőség

 Mivel történik a fertőtlenítés?

Az ivóvizet csőhálózatba jutása előtt klórgázzal fertőtlenítjük, folyamatosan működő klóradagolók segítségével. Kutak, medencék, víztornyok és csőhálózati szakaszok esetében klórmészt, illetve hypót is használunk fertőtlenítésre.”

 (Fővárosi Vízművek honlapja)


Még mindig tartja magát az a mondás, hogy egy méreganyag „kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság”. Szerinted ez tényleg igaz? Miért mérgeznénk magunkat csak azért, mert szaktekintélyek azt állítják, hogy kisebb mennyiséget még „kibír” a szervezetünk? Melyik épeszű ember inná meg magától a hypót, még akkor is, ha csak folyamatosan keveset iszik meg belőle?
 

 

  

Szennycsatorna lett a folyókból

Az ember ősidők óta szereti a folyókba önteni és hajigálni a szemetét. Amíg kevés ember élt a földön, a gyors folyók egykettőre eltüntették a szemetet, elvitték a tengerbe, ahol az nyom nélkül lebomlott. A sok milliárdossá növekedett emberiség és a modern nagyipar szennyével azonban már nem bírnak a folyók és a tengerek.


A vizek tartósan és egyre jobban elszennyeződnek, fertőzővé és mérgezővé válnak.
A legtöbb európai folyóban ma már nem élnek halak, vagy csak mérgező húsú halak élnek; s ha a felszínükön nem úsznak nagy olajfoltok, a bennük való fürdéssel akkor is súlyos fertőzéseket lehet szerezni.

 (Forrás: baranyai horgász magazin, www.bhm.hu)